Oplossing RIP Oudejaarspuzzel 2023 - Mieske.nl
Mieske Illustratries & mixed media
illustratie,illustraties,mieske,illustration
20180
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20180,theme-bridge,bridge-core-3.1.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-2

Oplossing RIP Oudejaarspuzzel 2023

Category
oudejaarspuzzel
Over dit project

Een heel gelukkig 2024 voor iedereen!

 

Na al dat zwoegen op die puzzel ben je vast benieuwd. Lees hier het verhaal met Oplossing RIP23.


Deelnemers en winnaar

Er waren dit jaar 47 inzendingen; weer meer dan vorig jaar. De gemiddelde score was 18,5. Er is voor het eerst dit jaar geen 100% score behaald. Er is 1 inzending met 22 punten. Bravo voor Koen en Marleen en hun mee puzzelende zwager Bas!
Daarnaast zaten Lotte & Sabine en Wieger & Dieuwke er dichtbij met 21 punten! En ook van de andere inzendingen was ik erg onder de de indruk.

 

Dank voor het meedoen en jullie enthousiaste en spontane reacties! En iedereen die niet gewonnen heeft, wees niet teleurgesteld… volgend jaar is er weer een kans!

 

Hoofdbrekens

 

Hoofdbrekens waren Guam, de blauwe eend (werd al minder als je de non erin vond) en de kerk. Zo werd Huub Oosterhuis (theoloog en vader van Trijntje) vaak genoemd bij de kerk. En ene Ferry Torrez (krokodillenman) bij de kaaiman. En de kerstballen zorgden ook voor veel verwarring want wat bleek Gina Lollobrdigida (had ik eigenlijk ook op de kaart willen zetten) werd de Europese Marilyn Monroe genoemd en ook wijlen Elliott Erwitt was fotograaf van Monroe. En een aantal had het over Mary Quant vanwege de patronen.

 

Maar 1 persoon is door niemand gevonden: Robert Hansson; de dubbelspion zie behalve de Amerikaanse vlag ook de kleuren van Rusland in de sneeuwscooter. Maar ik begrijp heel goed dat bijna iedereen hier Ken Block heeft ingevuld nu ik gehoord heb dat deze rallycoureur en Youtuber is overleden aan een ongeluk met een sneeuwscooter…. Tsja, dat soort toevalligheden kan ik niet uitsluiten. Dus je mag hem voor jezelf goedkeuren. Daarmee zouden de winnaars overigens op 100% score zijn uitgekomen.

 

Volgend jaar weer meer sporters op de kaart denk ik. Want jullie misten Ruud Geels, Bahamontes, Leen Pfrommer en Bobbi Charlton.

 

 

Er waren ook vele leuke originele inzendingen:

 

Maartje de Vet kwam bij de kerk met Kardinaal George Pell – van misbruik beschuldigde Australische geestelijke, de kerktoren zegt 7:15. Dit is vers Mattheus waar het gaat over valse profeten, in schaapskleren maar roofzuchtige wolven zijn.

 

Rija de Klein kwam bij de blauwe eend met  Tjerk Westerterp. ( helm bromfiets en autogordels ingevoerd! Zeeuwen waren hiertegen vanwege kapje klederdracht).

 

Natasja van Oostrom bedacht bij de aapjes ‘horen, zien en zwijgen’ etiquette van mevrouw Beatrijs Ritsema (zij weet als geen ander wanneer je moet horen zien en zwijgen).

 

En in de harten werd ook van alles gevonden:

– Harry de Winter: vaginamonologen op de koekharten

– Ruud Geels: prof voetballer > aanwijzing: de hartenslinger:
5 harten > verwijzend naar 5x topscoorder in de Eredivisie
kleuren paars/wit > verwijzend naar voetbalclub Anderlecht in
België en kleur geel verwijzend in de naam ‘Geels’

– Tina Turner: met nummer ‘thief of hearts’

– Cilly Dartell: presentatrice Hart van NL (maar die is na sluitingsdatum 1 dec overleden)

– Jevgeni Prigozjin – peperkoeken harten, oude bondgenoot Poetin en voormalig bakker

 

En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan…Maar het is mooi geweest voor vandaag!

 

Tot volgend jaar!