Tekenworkshop - Mieske.nl
Mieske Illustratries & mixed media
illustratie,illustraties,mieske,illustration
20229
page-template-default,page,page-id-20229,theme-bridge,bridge-core-3.1.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid

Tekenworkshop

Voor wie?

Ik vind het heel leuk om tekenworkshops te geven op locatie. Dat kan bij een afdeling van een bedrijf, een studiedag van een (hoge)school of bij een projectteam wat zich op een complex onderwerp richt. Als ik ergens uitgenodigd wordt om te komen tekenen dan bestaat de groep grofweg uit drie type personen:

  • de enthousiastelingen (zij houden van mooie beelden en oefenen hier ook al mee; de uitdaging zit voor deze groep vaak in het niet te perfect te willen tekenen);
  • de sceptici (zij hebben niet zoveel met tekenen of zeggen bij voorbaat  ‘ik kan niet tekenen’; meestal is deze groep na afloop verrast of enthousiast);
  • de neutralen (zij staan er voor open, maar weten nog niet zo goed wat ze ervan kunnen verwachten; deze groep weet zich vooral op de functionele kant van het tekenen te richten en ziet het als middel ipv doel).

 

Wat doen we?

In een tekenworkshop laat ik je op een laagdrempelige manier kennismaken met hoe je tekenskills kunt inzetten tijdens je werk en hoe je visueel kunt leren denken. Ik zorg er vooral voor  dat je tijdens de workshop lekker aan de slag gaat en vooral ook veel tekent. We beginnen met wat simpele opdrachten en eindigen meestal met een iets uitgebreidere opdracht. Ook is er ruimte voor uitwisseling.

 

 

 

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma pas ik aan op basis van jullie wensen en neemt meestal 2 tot 3 uur in beslag. Het ziet er in de basis ongeveer zo uit:

 

o   intro: check-in & programma
o   uitleg waarom tekenen handig is
o   tekenbasis (basisvormen, iconen, mensen, abstracte termen)
o   oefenen in tweetallen
o   structuur brengen in je tekening
o   individuele opdracht: uitwerken casus
o   delen van resultaten
o   check-out en tips om verder te gaan

 

Ik neem papier en stiften mee. Desgewenst kan ik een pakketje samenstellen voor de deelnemers wat ze kunnen meenemen na afloop.

 

Prijzen/mogelijkheden

Stuur me een mailtje met een datumvoorstel, het aantal mensen, de locatie en de specifieke wensen, dan maak ik een prijsopgave op maat.

 

 

 

 

 

 

Reviews:

Jeroen Wijdeven – Marvelous – Den Bosch – jan 2024

“Op een toegankelijke manier wist Mieske ons te overtuigen dat er in iedereen een tekenaar schuilt. Het verbaasde mij hoeveel beter en duidelijker de tekeningen worden door rekening te houden met een paar simpele tips”.

 

Deelnemer Teamdag VfPf – Rotterdam – okt 2023

“Ik wist van tevoren niet goed wat ik hiervan moest verwachten. Ik zag het mezelf niet zo snel gebruiken. Maar ik heb nu allerlei ideeën opgedaan en zie ineens praktische mogelijkheden. Ik ben zeker van plan dit te gaan gebruiken in mijn werk.”